Du behöver

1 skÄl som rymmer 2 l

1 skÄl som rymmer 1 l

plastfolie

2 l vaniljglass
100 g vit choklad
1 l hallonsorbet

Garnera med:

ljus choklad
mörk choklad
vit choklad
hallon
tomtebloss

Gör sÄ hÀr

1
Ta fram skÄlarna. Testa med vatten hur mycket skÄlarna rymmer. TÀnk pÄ att de ska ha lika form och att den lilla ska rymmas i den stora. KlÀ stora formens insida med plastfolie och lÄt det hÀnga över kanten.

2
LÄt vaniljglassen stÄ i rumstemperatur i 20 minuter. SmÀlt chokladen över hett vattenbad. Rör glassen mjuk, och rör i chokladen.

3
Tryck ut glassen i den stora skÄlen lÀngs kanter och botten. Det görs enklast med en sked. LÀmna ett hÄl i mitten stort nog för den lilla skÄlen. Tryck ner den lilla skÄlen i hÄlet och frys in i 4 timmar.

4
Ta ut glassen ur frysen och ta upp den lilla skÄlen. Fyll hÄlet med hal-lonsorbet och frys in i minst 3 timmar. StjÀlp upp glassbomben pÄ ett fat och garnera med hyvlad ljus- och mörk choklad och hallon. Extra festligt blir det med tomtebloss.