Du behöver

Botten:

1.5 dl hasselnötskärnor
4 st äggvitor
1.5 dl strösocker

Fyllning:

4 st äggulor
0.5 dl florsocker
0.5 dl pressad apelsinsaft 1 apelsin
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde

Servera med:

apelsiner skinnfria klyftor av 3

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Botten: Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner nötter och socker. Häll upp smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.

2
Fyllning: Vispa ihop äggulor, florsocker och apelsinsaft i en kastrull och värm under vispning tills krämen tjocknat. Obs! Det får inte koka. Ta kastrullen från plattan. Lägg i chokladen i bitar och rör tills chokladen smält. Låt svalna.

3
Vispa grädden. Blanda ner en sked grädde i chokladkrämen och vänd sedan ner chokladkrämen i grädden. Häll fyllningen i formen och frys in i minst 4 timmar. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Servera med apelsinklyftor.