Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk strösocker
- 100 g vit choklad
Clementingelé:
2 st gelatinblad
1.5 dl clementinsaft 2
1 st clementin
Garnera med:
vit choklad
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
2
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning. Häll upp i 6 glas och låt stå kallt i 4 timmar.
3
Clementingelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av celementinsaften. Ta upp och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta i den varma clementinsaften. Tillsätt resten av clementinsaften och rör om
4
Skala clementinen och skär den i skivor. Lägg en skiva i varje glas och häll på gelén. Låt stå svalt att stelna i 1 timme. Vid servering hyvla över vit choklad.