Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 100 g vit choklad

Clementingelé:

2 st gelatinblad
1.5 dl clementinsaft 2
1 st clementin

Garnera med:

vit choklad

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.

2
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning. Häll upp i 6 glas och låt stå kallt i 4 timmar.

3
Clementingelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av celementinsaften. Ta upp och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta i den varma clementinsaften. Tillsätt resten av clementinsaften och rör om

4
Skala clementinen och skär den i skivor. Lägg en skiva i varje glas och häll på gelén. Låt stå svalt att stelna i 1 timme. Vid servering hyvla över vit choklad.