Du behöver
- 50 g halloumi ost
- 1 st ägg
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk ströbröd
- salt och peppar
- 2 st kycklingfiléer
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st aubergine
- 0.5 st squash
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st paprika gul
- 1 msk olivolja
- 2 dl krossade tomater
- socker salt, peppar
- 3 msk färsk timjan
Ugn: 175°
Gör så här
1
Riv osten fint och blanda den med uppvispat ägg, mjöl, ströbröd, salt och peppar.
2
Vänd filéerna i smeten och stek dem i en stekpanna med smör, tills de fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av filén och stek klart i ugnen i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 70°.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna aubergine, squash och paprika, och fräs alltsammans i en gryta med olja. Tillsätt tomater och koka under lock i 15 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar och rör i timjan. Koka i 5 minuter. Servera till kycklingen.