Du behöver

  • 50 g halloumi ost
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk ströbröd
  • salt och peppar
  • 2 st kycklingfiléer
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st paprika gul
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl krossade tomater
  • socker salt, peppar
  • 3 msk färsk timjan

Ugn: 175°

Gör så här

1
Riv osten fint och blanda den med uppvispat ägg, mjöl, ströbröd, salt och peppar.

2
Vänd filéerna i smeten och stek dem i en stekpanna med smör, tills de fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av filén och stek klart i ugnen i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 70°.

3
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna aubergine, squash och paprika, och fräs alltsammans i en gryta med olja. Tillsätt tomater och koka under lock i 15 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar och rör i timjan. Koka i 5 minuter. Servera till kycklingen.