Du behöver
- 10 cm purjolök
- 0.5 st fänkål
- 1 st morot
- 1 tsk curry
- 1 msk smör eller margarin
- 2 tsk tomatpuré
- 3 dl krossade tomater
- 1 msk grönsaksfond
- 0.5 st apelsin pressad saft
- 1 dl crème fraîche
- salt och peppar
- 250 g vit fiskfilé t ex kolja
- 2 msk dill
Servera med:
kokt ris
sallad
Gör så här
1
Skölj och skiva purjolöken. Strimla fänkålen. Skala och skiva moroten. Fräs purjolök, fänkål, morot och curry i en gryta med smör.
2
Rör i tomatpuré och fräs lite till. Späd med krossade tomater och fond och koka i 5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär fisken i stora bitar och lägg ner i grytan. Sjud under lock i ca 5 mi-nuter. Strö över dill och servera med ris och sallad.