Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st morot
  • 1 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0.5 st apelsin pressad saft
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 250 g vit fiskfilé t ex kolja
  • 2 msk dill

Servera med:

kokt ris
sallad

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken. Strimla fänkålen. Skala och skiva moroten. Fräs purjolök, fänkål, morot och curry i en gryta med smör.

2
Rör i tomatpuré och fräs lite till. Späd med krossade tomater och fond och koka i 5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär fisken i stora bitar och lägg ner i grytan. Sjud under lock i ca 5 mi-nuter. Strö över dill och servera med ris och sallad.