Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 8 st äggulor
  • 1 dl strösocker

Garnera med:

1 dl råströsocker
125 g hallon
mynta

Ugn: 150°/250° grill eller gasbrännare

Gör så här

1
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll grädde och mjölk i en ka-strull och tillsätt vaniljstång, vaniljfrön och smulad saffran. Rör om och låt koka upp. Låt stå 10 minuter vid sidan av plattan.

2
Vispa äggulor och socker i en bunke. Vispa ner gräddmjölken. Sila blandningen. Fördela i 8 ugnsfasta portionsformar som rymmer drygt 1 dl. Ställ formarna i en ugnsform och häll på vatten upp till hälften av formarnas höjd. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt svalna. Låt stå i kylen i 6 timmar.

3
Strö över rörsocker och karamellisera sockret till ett knäckigt täcke med en gasbrännare eller under grillelementet i ugnen. Garnera med hallon och mynta.