Du behöver

Botten:

100 g mörk choklad
25 g smör
1 st Àgg
1.25 dl strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
1 krm bakpulver

Fyllning:

150 g hallon frysta och halvtinade
1.5 l vaniljglass

MarÀng:

6 st Àggvitor
1 tsk pressad citron
2 dl strösocker
1 msk mandelspÄn

Ugn: 175°/250°

Gör sÄ hÀr

1
Botten: Bryt chokladen i bitar och smÀlt den över hett vattenbad. Rör i smöret. Vispa ihop Àgg, socker och vaniljsocker. Rör i choklad- och smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vÀnd ner i smeten. HÀll smeten i en smord form med löstagbar kant som Àr 24 cm i diameter. GrÀdda, i 20 minuter. LÄt kallna.

2
Fyllning: LÀgg kakbottnen pÄ ett plant fat som tÄl ugnsvÀrme. SkÀr glassen i bitar och varva pÄ bottnen tillsammans med hallon, sÄ det blir ett berg.

3
MarÀng: Vispa Àggvitorna och citronsaft till hÄrt skum. TillsÀtt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank marÀng.

4
Bred marÀngen pÄ glassen sÄ den tÀcker helt. Strö pÄ mandelspÄn och gratinera tills marÀngen fÄtt fin fÀrg. Passa noga för det gÄr snabbt. Servera direkt.