Du behöver

Botten:

100 g mörk choklad
25 g smör
1 st ägg
1.25 dl strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
1 krm bakpulver

Fyllning:

150 g hallon frysta och halvtinade
1.5 l vaniljglass

Maräng:

6 st äggvitor
1 tsk pressad citron
2 dl strösocker
1 msk mandelspån

Ugn: 175°/250°

Gör så här

1
Botten: Bryt chokladen i bitar och smält den över hett vattenbad. Rör i smöret. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Rör i choklad- och smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Grädda, i 20 minuter. Låt kallna.

2
Fyllning: Lägg kakbottnen på ett plant fat som tål ugnsvärme. Skär glassen i bitar och varva på bottnen tillsammans med hallon, så det blir ett berg.

3
Maräng: Vispa äggvitorna och citronsaft till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.

4
Bred marängen på glassen så den täcker helt. Strö på mandelspån och gratinera tills marängen fått fin färg. Passa noga för det går snabbt. Servera direkt.