Du behöver

  • 300 g pasta gärna spagetti
  • 50 g bacon
  • 150 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 st burk tonfisk i olja
  • salt och peppar

Garnera med:

hackad persilja

Servera med:

pecorinoost riven

Gör så här

1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Skär baconet i strimlor. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Skala och krossa vitlöken.

3
Fräs vitlöken i en stor stekpanna med olivoljan tills löken blir gyllenbrun. Ta upp den. Tillsätt bacon och champinjoner, och fräs i 5 minuter. Rör ner tomaterna. Låt såsen koka i 5 minuter. Smaka av med salt.

4
Dela tonfisken i bitar och tillsätt den i såsen. Låt såsen bli het. Tillsätt pastan och rör om. Mal svartpeppar över pastan och toppa med hackad persilja. Servera med riven pecorino.