Du behöver
- 300 g pasta gärna spagetti
- 50 g bacon
- 150 g champinjoner
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 3 dl krossade tomater
- 1 st burk tonfisk i olja
- salt och peppar
Garnera med:
hackad persilja
Servera med:
pecorinoost riven
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Skär baconet i strimlor. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Skala och krossa vitlöken.
3
Fräs vitlöken i en stor stekpanna med olivoljan tills löken blir gyllenbrun. Ta upp den. Tillsätt bacon och champinjoner, och fräs i 5 minuter. Rör ner tomaterna. Låt såsen koka i 5 minuter. Smaka av med salt.
4
Dela tonfisken i bitar och tillsätt den i såsen. Låt såsen bli het. Tillsätt pastan och rör om. Mal svartpeppar över pastan och toppa med hackad persilja. Servera med riven pecorino.