Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel malen
  • 1 tsk nejlika malen
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl filmjölk

Frosting:

75 g smör
4 dl florsocker
1 tsk pressad citronsaft
300 g färskost
2 msk bärpulver med hallonsmak, Mill & Mortar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kanel, nejlika, ingefära och bikarbonat. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med smör och filmjölk, och blanda till en smet med en slickepott.

2
Häll smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna.

3
Frosting: Vispa rumsvarmt smör mjukt, gärna med elvisp. Sikta i flor-socker. Blanda i citronsaft och färskost och vispa ihop. Tillsätt bärpulver till önskad färg och smak.

4
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa en rejäl topp på varje muf-fins, eller bred på frostingen.