Du behöver

  • 4 st potatis eller 2 bakpotatisar

Curryräkor:

0.25 st röd paprika
0.5 dl crème fraîche
25 g färskost
0.5 tsk curry
150 g skalade räkor ca 300 g oskalad vikt
1 msk persilja hackad och dill
salt och peppar

Garnera med:

dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skrubba potatisarna i vatten. Torka dem och stick små hål i skalet med en provnål. Tillaga potatisen på galler i ugnen i ca 30 minuter. Eller lägg potatisarna på en tallrik i mikron, täck med mikrolock och tillaga dem i ca 10 minuter på full effekt, beroende på hur stora potatisarna är. Låt dem vila några minuter innan du skär ett kryss i potatisen och klämmer upp inkråmet.

2
Curryräkor: Hacka paprikan. Blanda crème fraiche, färskost, paprika, curry, räkor och örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick i po-tatisen. Garnera med dill.