Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 0.5 tsk salt
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 3/4 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk röd hushållsfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.33 dl filmjölk
  • 1 tsk ättikssprit 12%
  • 0.75 tsk bikarbonat

Frosting:

4 dl florsocker
125 g färskost
50 g smör
1 tsk pressad citronsaft
strössel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda mjöl, kakao och salt i en skål. Vispa socker och olja med elvisp i en annan skål. Vispa i ägget. Tillsätt hushållsfärg och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen växelvis med filmjölken. Blanda ättika och bikarbonat och rör ner i smeten.

2
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fyll dem till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

3
Frosting: Vispa ihop florsocker, färskost, rumsvarmt smör och citronsaft till en fluffig smet. Bred eller spritsa på kakorna och toppa med strössel.