Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 0.5 tsk salt
- 1 3/4 dl strösocker
- 1 3/4 dl rapsolja
- 1 st ägg
- 1.5 msk röd hushållsfärg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.33 dl filmjölk
- 1 tsk ättikssprit 12%
- 0.75 tsk bikarbonat
Frosting:
4 dl florsocker
125 g färskost
50 g smör
1 tsk pressad citronsaft
strössel
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl, kakao och salt i en skål. Vispa socker och olja med elvisp i en annan skål. Vispa i ägget. Tillsätt hushållsfärg och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen växelvis med filmjölken. Blanda ättika och bikarbonat och rör ner i smeten.
2
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fyll dem till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
3
Frosting: Vispa ihop florsocker, färskost, rumsvarmt smör och citronsaft till en fluffig smet. Bred eller spritsa på kakorna och toppa med strössel.