Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad gĂ€rna Marabou
  • 4 st Ă€gg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter

Garnera med:

50 g vit choklad
valnötter

Ugn: 200°

Gör sÄ hÀr

1
SmÀlt smöret i en kastrull. LÀgg i hackad choklad och lÄt den smÀlta under omrörning.

2
Vispa Àgg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i Àggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Hacka nötterna grovt och blanda i smeten.

3
HĂ€ll upp smeten i en form, som Ă€r 20×30 cm, med bakplĂ„tpapper i bot-ten. GrĂ€dda i 20 minuter. LĂ„t kallna. Kakan Ă€r vĂ€ldigt kladdig nĂ€r den kommit ut ur ugnen, men stelnar nĂ€r den kallnat. SkĂ€r kakan i rutor och garnera med smĂ€lt choklad och valnötter.