Du behöver
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad gÀrna Marabou
- 4 st Àgg
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g valnötter
Garnera med:
50 g vit choklad
valnötter
Ugn: 200°
Gör sÄ hÀr
1
SmÀlt smöret i en kastrull. LÀgg i hackad choklad och lÄt den smÀlta under omrörning.
2
Vispa Àgg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i Àggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Hacka nötterna grovt och blanda i smeten.
3
HĂ€ll upp smeten i en form, som Ă€r 20×30 cm, med bakplĂ„tpapper i bot-ten. GrĂ€dda i 20 minuter. LĂ„t kallna. Kakan Ă€r vĂ€ldigt kladdig nĂ€r den kommit ut ur ugnen, men stelnar nĂ€r den kallnat. SkĂ€r kakan i rutor och garnera med smĂ€lt choklad och valnötter.









































