Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad gärna Marabou
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter

Garnera med:

50 g vit choklad
valnötter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Lägg i hackad choklad och låt den smälta under omrörning.

2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Hacka nötterna grovt och blanda i smeten.

3
Häll upp smeten i en form, som är 20×30 cm, med bakplåtpapper i bot-ten. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Kakan är väldigt kladdig när den kommit ut ur ugnen, men stelnar när den kallnat. Skär kakan i rutor och garnera med smält choklad och valnötter.