Du behöver
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad gärna Marabou
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g valnötter
Garnera med:
50 g vit choklad
valnötter
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Lägg i hackad choklad och låt den smälta under omrörning.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Hacka nötterna grovt och blanda i smeten.
3
Häll upp smeten i en form, som är 20×30 cm, med bakplåtpapper i bot-ten. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Kakan är väldigt kladdig när den kommit ut ur ugnen, men stelnar när den kallnat. Skär kakan i rutor och garnera med smält choklad och valnötter.