Du behöver

  • 3 msk havregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g blandfärs
  • 1 msk lök hackad gul
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • 1.5 st rödlök
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk strösocker

Servera med:

kokt potatis
brysselkål kokt

Gör så här

1
Blanda havregryn och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör i färs, lök, salt och peppar. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med 1 msk smör, ca 5 minuter per sida. Ta upp biffarna.

2
Skala, dela och skiva löken, och fräs den i stekpannan i 1 msk smör, utan att löken får färg. Tillsätt vatten, fond, vinäger och socker, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokt brysselkål.