Du behöver
- 3 msk havregryn
- 0.5 dl mjölk
- 250 g blandfärs
- 1 msk lök hackad gul
- salt och peppar
- smör eller margarin
- 1.5 st rödlök
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 tsk strösocker
Servera med:
kokt potatis
brysselkål kokt
Gör så här
1
Blanda havregryn och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör i färs, lök, salt och peppar. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med 1 msk smör, ca 5 minuter per sida. Ta upp biffarna.
2
Skala, dela och skiva löken, och fräs den i stekpannan i 1 msk smör, utan att löken får färg. Tillsätt vatten, fond, vinäger och socker, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokt brysselkål.