Du behöver

  • 1 st squash ca 175 g
  • 1 st schalottenlök liten
  • 1 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • salt, svartpeppar

Matkorn:

1 dl matkorn
2 dl krossade tomater
75 g fetaost
8 st oliver svarta urkärnade
salt och peppar
basilika gärna färsk

Gör så här

1
Riv squashen grovt och pressa ur saften genom att krama den som en snöboll. Skala och finhacka schalottenlöken.

2
Vispa samman ägg och mjöl. Salta och peppra. Blanda ner squash och lök.

3
Hetta upp en plättlagg eller en stekpanna. Lägg i smöret och låt det smälta. Klicka ut och platta till smeten och stek plättarna på medelvärme, ca 2 minuter per sida.

4
Matkorn: Koka matkorn i de krossade tomaterna i 8 minuter. Låt svalna något. Blanda ner smulad fetaost och skivade svarta oliver. Smaka av med salt, peppar och basilika.