Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt och peppar

Tomatsås:

1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
2 dl passerade tomater
2 tsk torkad timjan

Topping:

100 g champinjoner
50 g skinka rökt
150 g mozzarella

Servera med:

potatis pressad
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Låt ströbröd och mjölk svälla i en skål i 5 minuter. Rör i färs, ägg, fin-hackad lök, oregano, salt och peppar och blanda till en jämn smet. Tryck ut färsen i en smord ugnsfast form.

2
Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt tomater och timjan och koka ihop i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över färsen.

3
Topping: Lägg på ansade och skivade champinjoner, strimlad skinka och skivad mozzarella. Gratinera i ugnen i 30 minuter. Servera med pres-sad potatis och sallad.