Du behöver
- 100 g sötmandel
- 1 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 1 msk ljus sirap
Ugn: 150°
Gör sÄ hÀr
1
Blanda skÄllad, skalad och hackad mandel, socker, smör, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. LÄt sjuda under omrörning ett par minuter, tills allt smÀlt samman.
2
LĂ€gg teskedsstora klickar av smeten pĂ„ plĂ„t med bakplĂ„tspapper. GrĂ€dda i 7â8 minuter, tills flarnen fĂ„tt fin fĂ€rg. LĂ„t vila pĂ„ plĂ„ten nĂ„gon minut innan de böjs över, till exempel, en flaska. LĂ„t kallna. Servera till björnbĂ€rsparfaiten.









































