Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap

Ugn: 150°

Gör sÄ hÀr

1
Blanda skÄllad, skalad och hackad mandel, socker, smör, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. LÄt sjuda under omrörning ett par minuter, tills allt smÀlt samman.

2
LĂ€gg teskedsstora klickar av smeten pĂ„ plĂ„t med bakplĂ„tspapper. GrĂ€dda i 7–8 minuter, tills flarnen fĂ„tt fin fĂ€rg. LĂ„t vila pĂ„ plĂ„ten nĂ„gon minut innan de böjs över, till exempel, en flaska. LĂ„t kallna. Servera till björnbĂ€rsparfaiten.