Du behöver
Marängbotten:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
1 dl mandel grovt hackad
Fyllning:
5 st äggulor
1.25 dl strösocker
1 dl sylt björnbär
björnbärslikör
5 dl vispgrädde
Servera med:
bär
Ugn: 150°
Gör så här
1
Marängbotten: Vispa äggvitorna till en hård maräng med 1 dl av sockret. Vänd ner resten av sockret och mandeln.
2
Häll marängsmeten i en smord form med löstagbar kant. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten av formen. Grädda i 60 minuter. Låt kallna.
3
Fyllning: Vispa äggulor och socker pösigt över varmt vattenbad. Ta ka-strullen från värmen och vispa tills massan kallnar. Blanda i sylt och likör. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i formen med marängen och frys in i minst 4 timmar. Servera med bär och mandelflarn.