Du behöver

  • 8 st potatis mellanstora
  • salt ca 1 kg grovt

Färskoströra:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
100 g färskost
75 g fetaost
0.5 dl soltorkade tomater
1 msk oregano
1 tsk honung
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skrubba potatisen väl och pricka skalet med en gaffel. Lägg potatisarna i en ugnsfast form med grovt salt i botten. Baka potatisarna i ugnen i 40–50 minuter.

2
Färskoströra: Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en kastrull med olja. Låt svalna. Blanda färskost, den stekta löken och vitlö-ken, hackad fetaost, hackade tomater, oregano, honung, salt och peppar.

3
Gör ett kryss i varje potatis och tryck till. Lägg i en klick fyllning.