Du behöver
- 2 st kotletter
- salt och peppar
- 2 msk smör- & rapsolja 1 + 1 msk
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
- 1 tsk kalvfond
- rosmarin
Servera med:
couscous gärna fullkorn, blandad med fetaost och tomat
Gör så här
1
Salt och peppra kotletterna och stek dem i en stekpanna med 1 msk smör- och rapsolja, ca 4 minuter per sida.
2
Hacka paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i en stekpanna med 1 msk smör- och rapsolja utan att det får färg.
3
Tillsätt crème fraiche, vatten och fond och koka i 5 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med rosmarin, salt och peppar.
4
Servera med couscous blandad med fetaost och tomater.