Du behöver

  • 250 g smör
  • 6.25 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 20 st bittermandelolja droppar
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk röd hushållsfärg
  • ägg
  • mandel hackad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och ägg. Smaksätt med bitterman-delolja. Blanda i mjöl blandat med hjorthornsalt och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt vila i kylen i 1 timme.

2
Ta 1/5 av degen och färga den röd med hushållsfärg. Dela den röda degen i 9 delar. Dela resten av degen i 9 delar.

3
Rulla ut den ofärgade deg bitarna till 40 cm långa längder och platta till dem. Rulla ut de röda bitarna och lägg på degplattorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner på plåt med bakplåtspapper. Platta till lätt med handen.

4
Pensla rullarna med uppvispat ägg och strö på hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Skär de varma längderna i sneda bitar.