Du behöver
- 1 dl fikon torkade
- 1 dl aprikoser torkade
- 1 dl russin
- 3 msk konjak
- 200 g smör
- 3 dl farinsocker
- 4 st ägg
- 0.5 tsk nejlika
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1.5 dl valnötter
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Ugn: 150°
Gör så här
1
Hacka fikon och aprikoser. Blanda fikon, aprikoser, russin och konjak och låt det dra ett par timmar.
2
Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i fikon, aprikoser och russin.
3
Blanda nejlikor, kanel, ingefära, valnötter, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
4
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme och 20 minuter.
5
Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan vila inpackad i folie någon dag innan den äts. Håller i ca 2 veckor.