Du behöver

  • 1 dl fikon torkade
  • 1 dl aprikoser torkade
  • 1 dl russin
  • 3 msk konjak
  • 200 g smör
  • 3 dl farinsocker
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk nejlika
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1.5 dl valnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: 150°

Gör så här

1
Hacka fikon och aprikoser. Blanda fikon, aprikoser, russin och konjak och låt det dra ett par timmar.

2
Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i fikon, aprikoser och russin.

3
Blanda nejlikor, kanel, ingefära, valnötter, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

4
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme och 20 minuter.

5
Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan vila inpackad i folie någon dag innan den äts. Håller i ca 2 veckor.