Du behöver

  • 250 g champinjoner färska
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl örter blandade färska
  • flingsalt nymald peppar
  • 2 st vitlök
  • 4 st lantbröd rejäla skivor
  • olivolja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Klyfta svampen och blanda den med olja, vinäger, örter, salt och peppar. Låt marinera i ca 2 timmar.

2
Rosta vitlökarna hela, mitt i ugnen, i ca 30 minuter.

3
Dela varje brödskiva i tre delar och rosta dem mitt i ugnen i ca 12 minuter. Droppa över lite olivolja.

4
Stek svampen mjuk, helst i teflonpanna, i oljan från marinaden .

5
Bred vitlöksköttet på brödskivorna och toppa med nystekt svamp. Krydda med flingsalt och dra över några varv med pepparkvarnen.