Du behöver

Pajdeg:

75 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
0.75 dl kesella
16 st portionsformar i aluminium

Fyllning:

125 g gorgonzola
0.5 dl solroskärnor
3 st ägg
2 dl vispgrädde
salt + nymald peppar
8 st cocktailtomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
. Pajdeg: Hacka ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Ställ formarna på en plåt. Tryck ut de-gen i formarna och nagga bottnarna med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.

2
Fyllning: Fördela ost och solroskärnor i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Klyfta tomaterna och lägg 2 klyftor i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.