Du behöver
- 3 st äpplen fasta
- 2 msk smör
- 2 msk rörsocker
- 100 g mjölkchoklad
- 2 dl vispgrädde
- 2 st äggulor
- 1 st apelsin rivet skal
Gör så här
1
Skala och klyfta äpplena och stek dem mjuka en stekpanna (helst teflonpanna) med smör. Blanda i sockret mot slutet och rör tills sockret smält. Låt kallna.
2
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad, precis så den blir mjuk. Rör sedan chokladen tills den smält. Ljus choklad är extra värmekänslig.
3
Vispa grädden hårt i en skål. Rör ihop äggulorna i en annan skål. Tillsätt chokladen till äggulorna under kraftig omrörning. Vänd först ner lite av grädden i ägguleblandningen och därefter resten. Blanda i apelsinskal.
4
Fördela nästan alla äppelklyftorna (spara några till garnering) i 4 glas. Klicka moussen ovanpå. Låt stå i kylen ett par timmar. Vid servering: Toppa med resten av äpplena.