Du behöver
- 1 st vaniljstÄng
- 5 dl vispgrÀdde
- 0.5 dl strösocker
- 1 st kanelstÄng
- 1 dl lingon frysta
- 2 st gelatinblad
Garnera med:
lingon
flagad mandel
Gör sÄ hÀr
1
Dela vaniljstÄngen pÄ lÀngden och skrapa ur fröna. LÀgg vaniljfrö, vaniljstÄng, grÀdde, socker, kanelstÄng och lingon i en kastrull och koka pÄ svag vÀrme i ca 10 minuter. Ta upp vanilj- och kanelstÄng.
2
BlötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp gelatinbladen, lÀgg ner dem i grÀdden och rör om tills de smÀlt. Fördela grÀdden i fyra glas och lÄt stelna i kylen minst 4 timmar.









































