Du behöver

  • 1 st vaniljstĂ„ng
  • 5 dl vispgrĂ€dde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st kanelstĂ„ng
  • 1 dl lingon frysta
  • 2 st gelatinblad

Garnera med:

lingon
flagad mandel

Gör sÄ hÀr

1
Dela vaniljstÄngen pÄ lÀngden och skrapa ur fröna. LÀgg vaniljfrö, vaniljstÄng, grÀdde, socker, kanelstÄng och lingon i en kastrull och koka pÄ svag vÀrme i ca 10 minuter. Ta upp vanilj- och kanelstÄng.

2
BlötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp gelatinbladen, lÀgg ner dem i grÀdden och rör om tills de smÀlt. Fördela grÀdden i fyra glas och lÄt stelna i kylen minst 4 timmar.