Du behöver

  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 4 st kvistar rosmarin fĂ€rsk
  • 4 st Ă€ggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrĂ€dde

Garnera med:

fÀrsk rosmarin

Servera med:

smörstekta Àppelklyftor se recept

Gör sÄ hÀr

1
HÀll apelsinsaften i en kastrull. LÀgg i rosmarinen. Koka upp och lÀgg pÄ ett lock och sjud i 2 minuter. LÄt svalna. Ta upp rosmarinen.

2
Vispa upp Àggulor och socker i en kastrull. TillsÀtt apelsinsaften och rör om. Sjud under omrörning tills krÀmen tjocknat. LÄt svalna, rör om dÄ och dÄ.

3
Vispa grĂ€dden hĂ„rd och vĂ€nd ner den i Ă€ggkrĂ€men. HĂ€ll smeten i en form som rymmer ca 1œ l. LĂ„t stĂ„ i frysen över natten. Eller hĂ€ll smeten i portionsskĂ„lar och frys in. Ta ut parfaiten en stund innan servering, sĂ„ att den inte Ă€r för hĂ„rd. Garnera med rosmarin och servera med smörstekta Ă€ppelklyftor.