Du behöver

  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 4 st kvistar rosmarin färsk
  • 4 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde

Garnera med:

färsk rosmarin

Servera med:

smörstekta äppelklyftor se recept

Gör så här

1
Häll apelsinsaften i en kastrull. Lägg i rosmarinen. Koka upp och lägg på ett lock och sjud i 2 minuter. Låt svalna. Ta upp rosmarinen.

2
Vispa upp äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt apelsinsaften och rör om. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna, rör om då och då.

3
Vispa grädden hård och vänd ner den i äggkrämen. Häll smeten i en form som rymmer ca 1½ l. Låt stå i frysen över natten. Eller häll smeten i portionsskålar och frys in. Ta ut parfaiten en stund innan servering, så att den inte är för hård. Garnera med rosmarin och servera med smörstekta äppelklyftor.