Du behöver
- 2 dl pressad apelsinsaft
- 4 st kvistar rosmarin fÀrsk
- 4 st Àggulor
- 2 dl strösocker
- 4 dl vispgrÀdde
Garnera med:
fÀrsk rosmarin
Servera med:
smörstekta Àppelklyftor se recept
Gör sÄ hÀr
1
HÀll apelsinsaften i en kastrull. LÀgg i rosmarinen. Koka upp och lÀgg pÄ ett lock och sjud i 2 minuter. LÄt svalna. Ta upp rosmarinen.
2
Vispa upp Àggulor och socker i en kastrull. TillsÀtt apelsinsaften och rör om. Sjud under omrörning tills krÀmen tjocknat. LÄt svalna, rör om dÄ och dÄ.
3
Vispa grĂ€dden hĂ„rd och vĂ€nd ner den i Ă€ggkrĂ€men. HĂ€ll smeten i en form som rymmer ca 1œ l. LĂ„t stĂ„ i frysen över natten. Eller hĂ€ll smeten i portionsskĂ„lar och frys in. Ta ut parfaiten en stund innan servering, sĂ„ att den inte Ă€r för hĂ„rd. Garnera med rosmarin och servera med smörstekta Ă€ppelklyftor.









































