Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 3 msk mjölk
  • 2 msk lök hackad gul
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 100 g champinjoner
  • 2 skiva lantbröd
  • 2 st ägg

Servera med:

tomater
sallad

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Rör i lök, färs, ägg, salt och peppar, och blanda väl. Forma smeten till två biffar som är lika stora som brödskivorna (se ingredienslistan). Stek biffarna på båda sidor i en stekpanna med smör. Ta upp biffarna och håll dem varma under folie.

2
Skär svampen i kvartar och stek dem i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Stek äggen i en stekpanna med smör.

3
Rosta brödskivorna. Lägg på biffarna och toppa med svamp och ägg. Servera med tomater och sallad.