Du behöver
- 1 msk ströbröd
- 3 msk mjölk
- 2 msk lök hackad gul
- 300 g köttfärs
- 0.5 st ägg
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
- 100 g champinjoner
- 2 skiva lantbröd
- 2 st ägg
Servera med:
tomater
sallad
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Rör i lök, färs, ägg, salt och peppar, och blanda väl. Forma smeten till två biffar som är lika stora som brödskivorna (se ingredienslistan). Stek biffarna på båda sidor i en stekpanna med smör. Ta upp biffarna och håll dem varma under folie.
2
Skär svampen i kvartar och stek dem i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Stek äggen i en stekpanna med smör.
3
Rosta brödskivorna. Lägg på biffarna och toppa med svamp och ägg. Servera med tomater och sallad.