4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt, peppar
- smör eller margarin
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 1 ½ msk kycklingfond
- 1 msk fransk senap
- 140 g bacon
- 150 g små champinjoner
- 2 tomater
- 2 tsk färsk dragon
Servera med:
klyftpotatis
sallad
Gör så här
1
Skär varje filé i 4–5 bitar. Salta och peppra och bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna med smör.
2
Lägg över kycklingen i en gryta och tillsätt crème fraiche, vatten, fond och senap. Koka upp och sjud i 5 minuter.
3
Skär baconet i bitar och stek det nästan knaprigt i stekpanna. Ta upp baconbitarna. Lägg i hela champinjoner och stek dem i smör. Salta och peppra.
4
Lägg ner bacon, svamp, tärnade tomater och dragon i grytan, och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.









































