Du behöver

  • smör
  • mjöl
  • 4 st Ă€ggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk Ă€ttikssprit
  • 1 msk majsstĂ€rkelse
  • 1 dl kokos

Fyllning:

4 dl vispgrÀdde
1 msk vaniljsocker
1 st burk krossad ananas 227 g varav 140 g
5 st kiwi
2 st passionsfrukt
10 st physalis
mynta

Ugn: 150°

Gör sÄ hÀr

1
Rita en rundel, pÄ ett bakplÄtspapper, som Àr 28 cm i diameter. Smörj inuti rundeln med smör och strö över lite mjöl.

2
Vispa Àggvitorna till hÄrt skum. TillsÀtt sockret, lite i taget, under visp-ning tills det blivit en blank marÀng. VÀnd ner Àttika, majsstÀrkelse och kokos.

3
Bred ut marÀngen i cirkeln pÄ bakplÄtspappret. Baka i ugnen i 1 1/2 timme. StÀng av ugnen och lÄt marÀngen stÄ kvar i minst 3 timmar.

4
Fyllning: Vispa grÀdde och vaniljsocker. LÄt ananasen rinna av vÀl i en sil och pressa ur saften med en sked. Blanda ner ananasen i grÀdden och fördela pÄ marÀngen. Garnera med kiwiskivor, passionsfrukt, physalis och mynta.