Du behöver

  • 250 g kycklinglårfilé
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk currypasta grön
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås asiatisk
  • 0.5 st lime rivet skal
  • 50 g haricots verts
  • 0.5 st burk böngroddar
  • 0.5 st burk vattenkastanjer
  • salt och peppar

Garnera med:

citronmeliss eller koriander

Servera med:

jasminris kokt
1 msk sesamfrön

Gör så här

1
Skär filéerna i bitar. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med olja. Tillsätt purjolök, vitlök och currypasta, och fräs 3 minuter. Späd med kokosmjölk och smaksätt med fisksås och limeskal.

2
Blanda ner haricots verts, avrunna böngroddar och skivade vattenkas-tanjer i grytan. Låt grytan bli het och smaka av med salt och peppar. Gar-nera med citronmeliss eller koriander Servera med jasminris. Vid serve-ring: strö över sesamfrön.