Du behöver
- 250 g kycklinglårfilé
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk majsolja
- 1 tsk currypasta grön
- 2 dl kokosmjölk
- 1 tsk fisksås asiatisk
- 0.5 st lime rivet skal
- 50 g haricots verts
- 0.5 st burk böngroddar
- 0.5 st burk vattenkastanjer
- salt och peppar
Garnera med:
citronmeliss eller koriander
Servera med:
jasminris kokt
1 msk sesamfrön
Gör så här
1
Skär filéerna i bitar. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med olja. Tillsätt purjolök, vitlök och currypasta, och fräs 3 minuter. Späd med kokosmjölk och smaksätt med fisksås och limeskal.
2
Blanda ner haricots verts, avrunna böngroddar och skivade vattenkas-tanjer i grytan. Låt grytan bli het och smaka av med salt och peppar. Gar-nera med citronmeliss eller koriander Servera med jasminris. Vid serve-ring: strö över sesamfrön.