Du behöver
- 300 g kantareller eller blandsvamp
- 200 g rökt sidfläsk
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 3 dl parmesanost nyriven
- flingsalt, nymald peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 tsk torkad timjan
- olivolja
- 400 g pasta spagetti
Gör så här
1
Ansa och skär svampen i bitar. Skär fläsket i fina strimlor.
2
Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av parmesanosten. Salta och peppra.
3
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet. Fräs svamp, fläsk, vitlök och timjan i en stekpanna med olivolja tills fläsket är knaprigt. Kasta bort vitlöken när den har tagit färg.
4
Koka pastan i saltat vatten. Ta kastrullen från värmen någon minut in-nan pastan är färdigkokt. Låt rinna av och blanda ner pastan i stekpannan med fläsket.
5
Ta stekpannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås. Mal över svartpeppar och servera med resten av parmesanosten.