Du behöver

  • 300 g kantareller eller blandsvamp
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 3 dl parmesanost nyriven
  • flingsalt, nymald peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk torkad timjan
  • olivolja
  • 400 g pasta spagetti

Gör så här

1
Ansa och skär svampen i bitar. Skär fläsket i fina strimlor.

2
Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av parmesanosten. Salta och peppra.

3
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet. Fräs svamp, fläsk, vitlök och timjan i en stekpanna med olivolja tills fläsket är knaprigt. Kasta bort vitlöken när den har tagit färg.

4
Koka pastan i saltat vatten. Ta kastrullen från värmen någon minut in-nan pastan är färdigkokt. Låt rinna av och blanda ner pastan i stekpannan med fläsket.

5
Ta stekpannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås. Mal över svartpeppar och servera med resten av parmesanosten.