Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 12.5 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning:

400 g kantareller eller blandsvamp
1 st gul lök
1 msk rosmarin
smör
1 dl bladpersilja hackad
0.5 dl hackad gräslök
flingsalt

Pensling:

rapsolja
flingsalt

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37º. Rör ut jästen i mjöl-ken. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.

2
Fyllning: Ansa och hacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp, lök och rosmarin i en stekpanna med smör i ca 10 minuter. Blanda i persilja och gräslök. Salta.

3
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tjock platta som mäter 50×30 centimeter.

4
Strö över svampen och rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulle i 20 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.

5
Pensla bullarna med rapsolja och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.