Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 100 g ljus choklad
  • 3 dl vispgrĂ€dde
  • 0.5 dl espressokaffe eller starkt bryggkaffe
  • 2 msk pĂ€ronkonjak XantĂ©

Kanderad mandel:

1 dl strösocker
1 dl mandel skÄllad

Garnera med:

mynta

Gör sÄ hÀr

1
Bryt eller hacka chokladen i bitar och lÀgg i en skÄl. StÀll skÄlen över en kastrull med hett vatten och rör om tills chokladen smÀlt. Ta skÄlen frÄn vattenbadet och lÄt chokladen svalna nÄgot.

2
Vispa grÀdden tjock i en bunke. Blanda försiktigt ner kallt kaffe och pÀ-ronkonjak.

3
VĂ€nd ner den smĂ€lta chokladen i grĂ€dden med en slickepott. Ös upp moussen i kupade glas med en sked. LĂ„t moussen stelna i kylen 2–3 timmar.

4
SmÀlt sockret i en stekpanna pÄ medelvÀrme, skaka pannan, men rör inte om! LÀgg ner mandeln och vÀnd runt i det smÀlta sockret. HÀll upp pÄ bakplÄtspapper, separera nötterna och lÄt dem kallna. Bryt loss och hacka i grova bitar. Strö över moussen och garnera med mynta.