Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 100 g ljus choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espressokaffe eller starkt bryggkaffe
  • 2 msk päronkonjak Xanté

Kanderad mandel:

1 dl strösocker
1 dl mandel skållad

Garnera med:

mynta

Gör så här

1
Bryt eller hacka chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör om tills chokladen smält. Ta skålen från vattenbadet och låt chokladen svalna något.

2
Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda försiktigt ner kallt kaffe och pä-ronkonjak.

3
Vänd ner den smälta chokladen i grädden med en slickepott. Ös upp moussen i kupade glas med en sked. Låt moussen stelna i kylen 2–3 timmar.

4
Smält sockret i en stekpanna på medelvärme, skaka pannan, men rör inte om! Lägg ner mandeln och vänd runt i det smälta sockret. Häll upp på bakplåtspapper, separera nötterna och låt dem kallna. Bryt loss och hacka i grova bitar. Strö över moussen och garnera med mynta.