Du behöver
- 100 g mörk choklad 70%
- 100 g ljus choklad
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl espressokaffe eller starkt bryggkaffe
- 2 msk päronkonjak Xanté
Kanderad mandel:
1 dl strösocker
1 dl mandel skållad
Garnera med:
mynta
Gör så här
1
Bryt eller hacka chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör om tills chokladen smält. Ta skålen från vattenbadet och låt chokladen svalna något.
2
Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda försiktigt ner kallt kaffe och pä-ronkonjak.
3
Vänd ner den smälta chokladen i grädden med en slickepott. Ös upp moussen i kupade glas med en sked. Låt moussen stelna i kylen 2–3 timmar.
4
Smält sockret i en stekpanna på medelvärme, skaka pannan, men rör inte om! Lägg ner mandeln och vänd runt i det smälta sockret. Häll upp på bakplåtspapper, separera nötterna och låt dem kallna. Bryt loss och hacka i grova bitar. Strö över moussen och garnera med mynta.