Du behöver
- 100 g mörk choklad 70%
- 100 g ljus choklad
- 3 dl vispgrÀdde
- 0.5 dl espressokaffe eller starkt bryggkaffe
- 2 msk pÀronkonjak Xanté
Kanderad mandel:
1 dl strösocker
1 dl mandel skÄllad
Garnera med:
mynta
Gör sÄ hÀr
1
Bryt eller hacka chokladen i bitar och lÀgg i en skÄl. StÀll skÄlen över en kastrull med hett vatten och rör om tills chokladen smÀlt. Ta skÄlen frÄn vattenbadet och lÄt chokladen svalna nÄgot.
2
Vispa grÀdden tjock i en bunke. Blanda försiktigt ner kallt kaffe och pÀ-ronkonjak.
3
VĂ€nd ner den smĂ€lta chokladen i grĂ€dden med en slickepott. Ăs upp moussen i kupade glas med en sked. LĂ„t moussen stelna i kylen 2â3 timmar.
4
SmÀlt sockret i en stekpanna pÄ medelvÀrme, skaka pannan, men rör inte om! LÀgg ner mandeln och vÀnd runt i det smÀlta sockret. HÀll upp pÄ bakplÄtspapper, separera nötterna och lÄt dem kallna. Bryt loss och hacka i grova bitar. Strö över moussen och garnera med mynta.









































