Du behöver

  • 1 st ananas
  • 0.5 dl rörsocker
  • 2 msk smör
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rom

Servera med:

vaniljglass
vinbÀr ev röda
mynta

Gör sÄ hÀr

1
SkĂ€r bort skalet pĂ„ ananasen och skĂ€r ananasen i 1–1 1/2 cm tjocka skivor. Ta ut den hĂ„rda mittstocken med ett litet mĂ„tt eller en Ă€ppelpipa.

2
Hetta upp sockret, i en medelvarm stekpanna, tills det smÀlter. Rör inte om! TillsÀtt smöret och lÄt det smÀlta i sockret. Stek ananasskivorna pÄ bÄda sidor. TillsÀtt vattnet och rör om.

3
StÀng av flÀkten! HÀll i rom och lÄt den bli varm i sÄsen. TÀnd pÄ och flambera frukten. Ha ett stort lock i nÀrheten för att slÀcka lÄgorna med om de blir för höga. Servera med en kula vaniljglass och eventuellt en klase vinbÀr och mynta. Vill du inte flambera, sÄ gÄr det momentet att utesluta!