Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 140 g bacon
  • 3 st äpplen
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja

Sås:

1 dl sky från köttet
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk maizena redning
1 tsk kinesisk soja
salt och peppar

Servera med:

rostade rotsaker
potatis

Ugn: 175º

Gör så här

1
Putsa köttet och skär ett längsgående snitt. Klipp baconet i bitar och fräs nästan knaprigt. Dela, kärna ur och hacka 1/2 äpple.

2
Skala och hacka vitlöken. Fräs äpple och vitlök i smör. Blanda med baconet och lägg i filén. Bind ihop och krydda med salt och peppar.

3
Bryn runt om i en stekpanna med smör. Lägg i en form. Kärna ur och klyfta resten av äpplena och lägg runt om. Ringla över olja och tillaga i ugn i 25 minuter.

4
Blanda sky, grädde, vatten och fond i en kastrull, och koka upp. Red av med maizena och smaka av med soja, salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med såsen, äppelklyftorna, rostade rotsaker och potatis.