Du behöver
- 1 dl hallonpuré av tinade frysta hallon, 250 g
- 250 g mörk choklad 70%
- 0.5 dl ljust muscovadosocker
- 50 g smör osaltat
Garnera med:
0.5 dl kakao eller 150
Gör sÄ hÀr
1
LÀgg hallonen i en trÄdsil och passera dem genom silen. Tryck lite med en sked för att fÄ igenom sÄ mycket puré som möjligt.
2
Bryt sönder chokladen, hacka den med en vass kniv och lÀgg i en skÄl.
3
Koka upp hallonpuré, socker och smör i en kastrull. Rör om under tiden. HÀll den varma blandningen över chokladen och rör till en slÀt massa. LÄt den stÄ i kylen tills massan stelnat.
4
Forma chokladmassan till smÄ bollar. Rulla dem pÄ ett fat med kakao eller doppa dem med hjÀlp av en gaffel i smÀlt mörk choklad. LÄt pralinerna stelna pÄ galler. Förvara svalt.









































