Du behöver

  • 1 dl hallonpuré av tinade frysta hallon, 250 g
  • 250 g mörk choklad 70%
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 50 g smör osaltat

Garnera med:

0.5 dl kakao eller 150

Gör så här

1
Lägg hallonen i en trådsil och passera dem genom silen. Tryck lite med en sked för att få igenom så mycket puré som möjligt.

2
Bryt sönder chokladen, hacka den med en vass kniv och lägg i en skål.

3
Koka upp hallonpuré, socker och smör i en kastrull. Rör om under tiden. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en slät massa. Låt den stå i kylen tills massan stelnat.

4
Forma chokladmassan till små bollar. Rulla dem på ett fat med kakao eller doppa dem med hjälp av en gaffel i smält mörk choklad. Låt pralinerna stelna på galler. Förvara svalt.