Du behöver
- 1 dl hallonpuré av tinade frysta hallon, 250 g
- 250 g mörk choklad 70%
- 0.5 dl ljust muscovadosocker
- 50 g smör osaltat
Garnera med:
0.5 dl kakao eller 150
Gör så här
1
Lägg hallonen i en trådsil och passera dem genom silen. Tryck lite med en sked för att få igenom så mycket puré som möjligt.
2
Bryt sönder chokladen, hacka den med en vass kniv och lägg i en skål.
3
Koka upp hallonpuré, socker och smör i en kastrull. Rör om under tiden. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en slät massa. Låt den stå i kylen tills massan stelnat.
4
Forma chokladmassan till små bollar. Rulla dem på ett fat med kakao eller doppa dem med hjälp av en gaffel i smält mörk choklad. Låt pralinerna stelna på galler. Förvara svalt.