Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 50 g smör
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk espressokaffe kallt
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl kakao
- 1 krm salt
- 100 g mörk choklad 70%
Frosting:
50 g mörk choklad
50 g smör rumsvarmt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk kaffe eller Cointreau
Garnera med:
strössel och färdiga dekorationsblommor
Ugn: 175º
Gör så här
1
Vispa ägg och sockersorterna pösigt i en skål. Smält smöret i en kastrull och ta från plattan. Tillsätt crème fraiche och kaffe. Blanda i smeten.
2
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Sikta i och vänd ner i äggsmeten.
3
Hacka och smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, fyll till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
4
Smält chokladen till frostingen och låt den svalna. Blanda med smör, florsocker, vaniljsocker, ost och kaffe i en skål. Rör till en jämn smet. Bred eller spritsa på muffinsen. Garnera med strössel och dekorationsblommor.