Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk espressokaffe kallt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad 70%

Frosting:

50 g mörk choklad
50 g smör rumsvarmt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk kaffe eller Cointreau

Garnera med:

strössel och färdiga dekorationsblommor

Ugn: 175º

Gör så här

1
Vispa ägg och sockersorterna pösigt i en skål. Smält smöret i en kastrull och ta från plattan. Tillsätt crème fraiche och kaffe. Blanda i smeten.

2
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Sikta i och vänd ner i äggsmeten.

3
Hacka och smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, fyll till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

4
Smält chokladen till frostingen och låt den svalna. Blanda med smör, florsocker, vaniljsocker, ost och kaffe i en skål. Rör till en jämn smet. Bred eller spritsa på muffinsen. Garnera med strössel och dekorationsblommor.