Du behöver
- smör till formen
- 100 g mandelsplitter
- 150 g hasselnötskärnor rostade
- 1.5 dl strösocker
- 4 st ägg
- 1 st äggula
- 100 g smör
- 0.25 dl vetemjöl
- 2.5 msk potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 msk mandellikör eller päronkonjak
Garnera med:
kakao
Ugn: 175º
10-12 bitar
Gör så här
1
Smörj en rund bakform, 23 cm i diameter, ordentligt och strö mandelsplitter i botten och runt kanten.
2
Mixa nötterna och sockret till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad.
3
Vispa massan med ägg och äggula till en tjock och fluffig smet, minst 10 minuter med elvisp eller i köksmaskin med ballongvisp.
4
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölsorterna med kakaon. Sikta ner blandningen i smeten tillsammans med smöret och likör eller konjak. Blanda till en jämn smet.
5
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kakan stå i 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Låt kakan kallna under bakduk. Sikta över kakao strax före serveringen.