Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 1 skiva rotselleri
- 0.5 st kålrot
- 1 msk matfett
- 250 g blandfärs
- 2 dl krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk soja
- 1/2-1 dl crème fraîche eller liknande
- redning ev 1 msk brun
- salt och peppar
- 1 msk basilika grovhackad färsk
Servera med:
pasta t ex spiraler
parmesanost riven
sallad
Gör så här
1
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
2
Fräs lök och rotfrukter på svag värme i en gryta med matfett, ca 10 minuter.
3
Tillsätt färsen och smula sönder den under omrörning. Späd med krossade tomater, fond, soja och crème fraiche. Koka upp och sjud i 5 minuter.
4
Red eventuellt av med brun redning. Smaka av med salt, peppar och basilika. Servera med pasta, parmesan och sallad.