Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 2.5 dl gräddfil
Fyllning:
1 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
50 g valnötter
75 g mörk choklad
25 g smör mjukt
Garnera med:
choklad smält
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör smör och socker smidigt. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil.
2
Blanda farinsocker, mjöl, grovt hackade nötter och hackad choklad till fyllningen. Rör i smöret.
3
Häll hälften av smeten i en smord form 24 cm i diameter. Klicka på fyllningen och häll över resten av smeten.
4
Platta till och peta försiktigt med en gaffel så att kakan blir lite marmorerad. Grädda i 55–60 minuter.
5
Ringla choklad över den avsvalnade kakan.