Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2.5 dl gräddfil

Fyllning:

1 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
50 g valnötter
75 g mörk choklad
25 g smör mjukt

Garnera med:

choklad smält

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker smidigt. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil.

2
Blanda farinsocker, mjöl, grovt hackade nötter och hackad choklad till fyllningen. Rör i smöret.

3
Häll hälften av smeten i en smord form 24 cm i diameter. Klicka på fyllningen och häll över resten av smeten.

4
Platta till och peta försiktigt med en gaffel så att kakan blir lite marmorerad. Grädda i 55–60 minuter.

5
Ringla choklad över den avsvalnade kakan.