Du behöver
- 600 g ryggbiff
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk kalvfond
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk kinesisk soja
- 2.5 msk chili fryst
- 2 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 15 g mörk choklad 70%
- salt och peppar
Servera med:
potatis rostad, och rotfrukter
Gör så här
1
Skär köttet i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i en stekpanna med smör i omgångar och lägg över i en gryta.
2
Fräs all lök med smör i stekpannan och lägg över i grytan. Tillsätt fond, tomatpuré, soja, chili, vatten och crème fraiche.
3
Koka upp och låt småkoka under lock i ca 30 minuter tills köttet är mört.
4
Hacka chokladen och rör ner i grytan. Ta från värmen och koka inte mer, då skär den sig. Smaka av med salt och peppar, och servera med rostad potatis och rotfrukter.