Du behöver

  • 600 g ryggbiff
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2.5 msk chili fryst
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 15 g mörk choklad 70%
  • salt och peppar

Servera med:

potatis rostad, och rotfrukter

Gör så här

1
Skär köttet i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i en stekpanna med smör i omgångar och lägg över i en gryta.

2
Fräs all lök med smör i stekpannan och lägg över i grytan. Tillsätt fond, tomatpuré, soja, chili, vatten och crème fraiche.

3
Koka upp och låt småkoka under lock i ca 30 minuter tills köttet är mört.

4
Hacka chokladen och rör ner i grytan. Ta från värmen och koka inte mer, då skär den sig. Smaka av med salt och peppar, och servera med rostad potatis och rotfrukter.