Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 3 st banan mogna
- 0.5 dl mjölk
Topping:
200 g färskost
50 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
Garnera med:
banan
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver, och rör ner i smeten. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk.
3
Häll upp i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
4
Rör färskost och smör smidigt. Blanda i florsocker och kakao, och rör till en jämn smet.
5
Bred över den avsvalnade kakan och garnera med bananskivor.