Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st banan mogna
  • 0.5 dl mjölk

Topping:

200 g färskost
50 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnera med:

banan

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver, och rör ner i smeten. Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölk.

3
Häll upp i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

4
Rör färskost och smör smidigt. Blanda i florsocker och kakao, och rör till en jämn smet.

5
Bred över den avsvalnade kakan och garnera med bananskivor.