Du behöver

  • 300 g smör eller margarin
  • 6 dl strösocker
  • 4 st Ă€gg
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 st apelsiner finrivet skal
  • 2 dl grĂ€ddfil

Glasyr:

5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
50 g apelsinskal syltade

Ugn: 175Âș

Gör sÄ hÀr

1
Rör smör och socker poröst. Vispa i Àggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.

2
Blanda i apelsinskal och grÀddfil, och rör om till en smet. HÀll upp i en lÄngpanna med bakplÄtspapper. GrÀdda mitt i ugnen i 20 minuter.

3
Rör ihop florsocker och apelsinsaft, och bred över den avsvalnade kakan.

4
Strö över det syltade apelsinskalet och lÄt glasyren stelna. SkÀr upp kakan i rutor.