Du behöver
- 300 g smör eller margarin
- 6 dl strösocker
- 4 st Àgg
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 st apelsiner finrivet skal
- 2 dl grÀddfil
Glasyr:
5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
50 g apelsinskal syltade
Ugn: 175Âș
Gör sÄ hÀr
1
Rör smör och socker poröst. Vispa i Àggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.
2
Blanda i apelsinskal och grÀddfil, och rör om till en smet. HÀll upp i en lÄngpanna med bakplÄtspapper. GrÀdda mitt i ugnen i 20 minuter.
3
Rör ihop florsocker och apelsinsaft, och bred över den avsvalnade kakan.
4
Strö över det syltade apelsinskalet och lÄt glasyren stelna. SkÀr upp kakan i rutor.









































