Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 25 g smör eller margarin
- 2 msk honung
- 250 g kesella mager
- 2 dl grahamsmjöl
- 12.5 dl vetemjöl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt salt, rumsvarmt smör i klickar, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta vetemjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Platta ut degen, med mjölad hand, så den täcker hela långpannan. Skär i rutor och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna och bryt i rutor.