Du behöver
- 4 dl fiberhavregryn
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 2 st ägg
- 50 g smör
- 1.5 dl turkisk yoghurt
- 80 g pistaschmandel
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, salt, i en bunke. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör och yoghurt och arbeta ihop till en deg. Tillsätt pistaschmandeln.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 3 längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär längderna med en vass kniv i 2 1/2 cm breda sneda skivor. Vänd dem med snittytan uppåt.
3
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills de får fin färg. Stäng av ugnen och låt ugnsluckan stå på glänt, och låt skorporna torka i eftervärmen i några timmar. Förvara i en burk med lock.