Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl solrosolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 st päron mogna

Strössel:

0.5 dl kokosflingor
1 msk strösocker

Topping:

2 dl crème fraîche 34 %
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
9 st röda cocktailbär

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda mjöl, kokos, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg, olja och yoghurt i en skål, och rör om ordentligt. Placera stora muffinsformar i ett muffinsbeck och fördela smeten i formarna.

2
Skala, dela och kärna ur päronen och skär dem tunna skivor tvärs över halvorna. Fördela och tryck ner i muffinssmeten.

3
Strössel: Blanda kokos och socker och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

4
Topping: Vispa crème fraichen hårt och blanda den med florsocker och vaniljsocker. Lägg över i en spritspåse med tyll och spritsa en klick på varje muffins. Garnera med röda cocktailbär.