Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl kokosflingor
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 4 st ägg
- 0.5 dl solrosolja
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 st päron mogna
Strössel:
0.5 dl kokosflingor
1 msk strösocker
Topping:
2 dl crème fraîche 34 %
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
9 st röda cocktailbär
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda mjöl, kokos, bakpulver, vaniljsocker, salt, ägg, olja och yoghurt i en skål, och rör om ordentligt. Placera stora muffinsformar i ett muffinsbeck och fördela smeten i formarna.
2
Skala, dela och kärna ur päronen och skär dem tunna skivor tvärs över halvorna. Fördela och tryck ner i muffinssmeten.
3
Strössel: Blanda kokos och socker och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
4
Topping: Vispa crème fraichen hårt och blanda den med florsocker och vaniljsocker. Lägg över i en spritspåse med tyll och spritsa en klick på varje muffins. Garnera med röda cocktailbär.