Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 st korv smaksatt

Ugn: 250º

Gör så här

1
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en form och ringla över 1 msk olja. Baka i ugn tills de börjar bli svarta, ca 20 minuter.

2
Låt paprikorna svalna och skala dem. Skala och hacka vitlök och lök. Fräs i en kastrull med resten av oljan.

3
Tärna tomaterna och rör i tillsammans med vatten och buljongtärning. Låt koka i 10 minuter.

4
Lägg i paprikan och mixa soppan slät. Koka upp med grädde och smaka av med salt och peppar. Slanta korven och stek den. Servera i soppan.