Du behöver
- 2 st röda paprikor
- 2 msk olja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st rödlök
- 2 st tomater
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 1 st korv smaksatt
Ugn: 250º
Gör så här
1
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en form och ringla över 1 msk olja. Baka i ugn tills de börjar bli svarta, ca 20 minuter.
2
Låt paprikorna svalna och skala dem. Skala och hacka vitlök och lök. Fräs i en kastrull med resten av oljan.
3
Tärna tomaterna och rör i tillsammans med vatten och buljongtärning. Låt koka i 10 minuter.
4
Lägg i paprikan och mixa soppan slät. Koka upp med grädde och smaka av med salt och peppar. Slanta korven och stek den. Servera i soppan.