Du behöver
- 1 st kyckling minst 1 1/2 kg
- 1 st salvia en stor knippa färsk
- 0.75 dl olivolja
- flingsalt
- nymald peppar
- 2 st citron
- 500 g potatis
- 2 st äpplen
- 2 st rödlökar
Ugn: 175º
Gör så här
1
Lossa försiktigt på skinnet och peta in några salviablad. Gnid kycklingen invändigt och utvändigt med hälften av oljan, salt och peppar.
2
Dela en av citronerna i mindre bitar. Lägg dem och rejält med salviakvistar inuti kycklingen. Bind ihop med bindgarn och lägg kycklingen i en stor ugnsfast form.
3
Dela den andra citronen i fyra bitar. Tvätta potatisen och dela mitt itu. Lägg citron och potatis runt kycklingen. Ringla resten av oljan över, salta och peppra.
4
Stek kycklingen mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Ös ett par gånger under tiden. Köttsaften är ofärgad när kycklingen är färdig.
5
Skär äpple och rödlök i klyftor. Lägg runt kycklingen när ca 30 minuter av tiden återstår.