Du behöver
- 50 g jäst
- 4 dl mjölk
- 2 tsk anis stött
- 1 tsk stött kummin
- 150 g ost riven lagrad
- 1 st paprika grillad inlagd
- 2 dl havrekli
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Pensla med:
1 st ägg
vallmofrö blå och vita
Ugn: 200º
1 brytbröd, ca 24 bullar
Gör så här
1
Smula jästen i en degbunke och tillsätt mjölken. Rör ut jästen och tillsätt anis, kummin, ost, paprikan i bitar, havrekli och mjöl.
2
Arbeta degen tills den släpper bunkens kant, gärna 10 minuter i köksmaskin. Arbeta in saltet i slutet. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i minst 1 timme.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Forma den till en rulle och dela den i 24 bitar.
4
Forma och rulla bitarna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Börja i mitten och lägg bullarna i en oval, inte allt för tätt. Låt jäsa un-der bakduk på en dragfri plats, ca 30 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Låt brytbrödet svalna på bakgaller.
Använd gärna hälften parmesanost och hälften prästost.