Du behöver

Deg:

50 g smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 st ägg delade i gulor och vitor
1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 st gul lök
5 dl purjolök strimlad
smör
1.5 dl hackad dill
2 dl prästost riven
200 g skalade räkor ca 500 g med skal
3 st hårdkokta ägg
flingsalt
nymald peppar

Gratinering:

1.5 dl prästost riven

Ugn: 225°/250°

Gör så här

1
Deg: Smält smör i en kastrull. Vispa i mjöl och späd med mjölk. Koka på svag värme under omrörning i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.

2
Rör i gulorna, en i taget. Rör i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

3
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper som är 30×40 cm och grädda på 225° i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

4
Fyllning: Stek hackad lök och purjolök genomskinlig och mjuk i en stekpanna med smör. Blanda i dill, ost, hackade räkor och ägg. Smaka av med salt och peppar.

5
Fördela fyllningen över bottnen. Rulla ihop som en rulltårta och lägg rullen med skarven ner. Hit kan du förbereda.

6
Vid servering: Höj ugnsvärmen till 250º. Strö över riven ost gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.